Pikantní a jedinečně štiplavé, takové je zázvorové guacamole ozvláštněné trochou asijské chuti zázvoru. Pokud byste ho chtěli připravit ještě zajímavější, můžete do něj přidat pečená rajčata, ale i bez nich je naprosto skvělé. Chuťově se pak výborně snoubí s pečenými lupínky ze sladkých brambor.
Čas na přípravu: 20 minut
Hotovo za: 10 minut
Suroviny
- 3 zralá avokáda – vypeckovaná a oloupaná
- 1 polévková lžíce zcela najemno nadrceného/rozmixovaného kořene zázvoru
- 1 rozdrcený stroužek česneku
- 2 polévkové lžíce nasekaných čerstvých koriandrových listů
- Šťáva z jedné menší limetky
- 1 čajová lžička drceného kmínu
- 1 čajová lžička soli
- Špetka chilli
Postup
- Pecek zbavená a oloupaná avokáda vložíme do mísy a rozmačkáme je (vidličkou/mačkadlem) na hrudkovitou pastu.
- Poté vložíme do mísy zbylé suroviny a vše důkladně smícháme.
- Guacamole je připraveno k servírování.
Štítky zázvorové guacamole
Avokádo, zázvor, česnek, koriandr, limetka, kmín, sůl, chilli
Vyzkoušejte také jiné recepty
Zachutnat by vám mohli například i guacamole s kajenským pepřem, mangem či parmazánem a bazalkou.
Výživové údaje zázvorové guacamole
6 porcí v rámci tohoto receptu
Údaje pro jednu porci | |||
Kalorie |
212 |
||
Množství |
% DDD |
||
Tuky |
19,8 g |
25% |
|
Nasycené tuky |
4,1 g |
21% |
|
Cholesterol |
0 mg |
0% |
|
Sodík |
395 mg |
17% |
|
Sacharidy |
10,1 g |
4% |
|
Vláknina |
6,9 g |
25% |
|
Cukry |
0,7 g |
– |
|
Proteiny |
2,1 g |
– |
|
Vápník |
18 mg |
1% |
|
Železo |
1 mg |
5% |
|
Draslík |
516 mg |
11% |