Je dost možné, že zhruba takhle nějak by mohl vypadat recept na guacamole, kdyby se toto jídlo zrodilo v jihovýchodní Asii. Je to velmi zajímavé chuťové spojení. Na jednu stranu cítíte, že je to guacamole, ale na tu druhou moc dobře víte, že je něco jinak. Představujeme vám guacamole s rybí omáčkou.
Čas na přípravu: 10 minut
Hotovo za: 10 minut
Suroviny
- 4 vyzrálá avokáda – oloupaná a zbavená pecek
- 2 čajové lžičky rybí omáčky
- 1/2 čajové lžičky soli
- 2 polévkové lžíce čerstvě vymačkané šťávy z limetky
- 4 polévkové lžíce sekaných lístků koriandru
Postup
- Vezmeme avokáda, vložíme je do mísy a v ní je rozmačkáme na pastu. Nejlepší je použít na mačkání vidličku.
- Pak už jen stačí přidat ostatní přísady a dokonale guacamole promíchat, aby se chutě všech ingrediencí propojily.
- Podáváme.
Štítky guacamole s rybí omáčkou
Avokádo, rybí omáčka, sůl, limetka, koriandr
Vyzkoušejte také jiné recepty
Vyzkoušet byste mohli třeba guacamole s ananasem, s kajenským pepřem či s kari.
Výživové údaje guacamole s rybí omáčkou
3 až 4 porce v rámci tohoto receptu
Údaje pro jednu porci | |||
Kalorie |
415 |
||
Množství |
% DDD |
||
Tuky |
39,2 g |
50% |
|
Nasycené tuky |
8,2 g |
41% |
|
Cholesterol |
21 mg |
7% |
|
Sodík |
537 mg |
23% |
|
Sacharidy |
18,5 g |
7% |
|
Vláknina |
13,7 g |
49% |
|
Cukry |
1,4 g |
– |
|
Proteiny |
4,1 g |
– |
|
Vápník |
30 mg |
2% |
|
Železo |
1 mg |
7% |
|
Draslík |
1022 mg |
22% |