Guacamole s rybí omáčkou

By | 21.5.2015

Je dost možné, že zhruba takhle nějak by mohl vypadat recept na guacamole, kdyby se toto jídlo zrodilo v jihovýchodní Asii. Je to velmi zajímavé chuťové spojení. Na jednu stranu cítíte, že je to guacamole, ale na tu druhou moc dobře víte, že je něco jinak. Představujeme vám guacamole s rybí omáčkou.

Guacamole s rybí omáčkou

Čas na přípravu: 10 minut

Hotovo za: 10 minut

Suroviny

  • 4 vyzrálá avokáda – oloupaná a zbavená pecek
  • 2 čajové lžičky rybí omáčky
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 2 polévkové lžíce čerstvě vymačkané šťávy z limetky
  • 4 polévkové lžíce sekaných lístků koriandru




Postup

  1. Vezmeme avokáda, vložíme je do mísy a v ní je rozmačkáme na pastu. Nejlepší je použít na mačkání vidličku.
  2. Pak už jen stačí přidat ostatní přísady a dokonale guacamole promíchat, aby se chutě všech ingrediencí propojily.
  3. Podáváme.

Štítky guacamole s rybí omáčkou

Avokádo, rybí omáčka, sůl, limetka, koriandr

Vyzkoušejte také jiné recepty

Vyzkoušet byste mohli třeba guacamole s ananasem, s kajenským pepřem či s kari.

Výživové údaje guacamole s rybí omáčkou

3 až 4 porce v rámci tohoto receptu

Údaje pro jednu porci
Kalorie

415

Množství

% DDD

Tuky

39,2 g

50%

Nasycené tuky

8,2 g

41%

Cholesterol

21 mg

7%

Sodík

537 mg

23%

Sacharidy

18,5 g

7%

Vláknina

13,7 g

49%

Cukry

1,4 g

Proteiny

4,1 g

Vápník

30 mg

2%

Železo

1 mg

7%

Draslík

1022 mg

22%