Přestože fazole nejsou tradiční ingrediencí, která patří do guacamole, tak jsou s mexickou kuchyní nerozlučně spjaty a poměrně překvapivě se s klasickými surovinami pro tento pokrm skvěle doplňují. Guacamole s černými fazolemi je moderní verzí tohoto jídla a jistě vás její chuť nezklame.
Čas na přípravu: 15 minut
Hotovo za: 10 minut
Suroviny
- 2 avokáda bez pecek a slupky
- 1 plechovka černých fazolí
- 1 menší najemno nakrájená cibule
- 1 utřený stroužek česneku
- 1 čajová lžička chilli
- 1/2 polévkové lžíce hrubé soli
- 2 polévkové lžíce čerstvé limetkové šťávy
- Velká hrst sekaných koriandrových listů
Postup
- Ve velké míse rozmačkáme vidličkou avokádovou dužinu, až z ní vznikne pasta.
- Nálev z plechovky s fazolemi vylijeme, fazole propláchneme pod tekoucí vodou a přidáme k avokádové pastě.
- Následně přidáme i všechny ostatní ingredience.
- Důkladně, ale opatrně (abychom nerozmačkali fazole) promícháme.
- Ihned podáváme.
Štítky guacamole s černými fazolemi
Avokádo, černé fazole, cibule, česnek, chilli, sůl, limetka, koriandr
Vyzkoušejte také jiné recepty
Mohly by vám chutnat i kalifornské guacamole, salsa verde guacamole nebo třeba guacamole se sýrem cottage.
Výživové údaje guacamole s černými fazolemi
4 porce v rámci tohoto receptu
Údaje pro jednu porci | |||
Kalorie |
434 |
||
Množství |
% DDD |
||
Tuky |
20,7 g |
27% |
|
Nasycené tuky |
4,4 g |
22% |
|
Cholesterol |
0 mg |
0% |
|
Sodík |
885 mg |
38% |
|
Sacharidy |
51,1 g |
19% |
|
Vláknina |
17,2 g |
61% |
|
Cukry |
2,8 g |
– |
|
Proteiny |
15,9 g |
– |
|
Vápník |
100 mg |
8% |
|
Železo |
4 mg |
22% |
|
Draslík |
1482 mg |
32% |