Kukuřice pochopitelně do originálního receptu na guacamole nepatří, ale je pilířem mexické kuchyně a sami Mexičané si ji do guacamole občas přidávají, a to především během její sezóny. Ideální je použít čerstvou vařenou kukuřici a chcete-li recept udělat naprosto dokonalým, pak kukuřici ugrilujte, což je ovšem celkově náročnější na přípravu. Nyní se pojďme podívat na samotný recept na guacamole s kukuřicí.
Čas na přípravu: 25 minut
Hotovo za: 15 minut
Suroviny
- 3 vypeckovaná a oloupaná vyzrálá avokáda
- 1 čerstvě uvařený nebo ugrilovaný klas kukuřice (lze použít i nakládanou kukuřici)
- 1 větší rajče zbavené semínek a nakrájené na menší kousky
- 3 nakrájené jarní cibulky
- 2 čajové lžíce čerstvé šťávy z limetky
- 100 ml zakysané smetany
Postup
- Avokáda rozmačkáme v míse vidličkou na pastu.
- Z kukuřičného klasu „oškrábeme“ zrna ostrým nožem a přidáme je do pasty.
- Nakonec vložíme do mísy i ostatní ingredience a všechno pořádně promícháme.
- Hotovo, můžeme servírovat.
Štítky guacamole s kukuřicí
Avokádo, kukuřice, rajče, jarní cibulka, limetka, zakysaná smetana
Vyzkoušejte také jiné recepty
Co takhle zkusit guacamole s pomerančem, s ananasem či s rybí omáčkou.
Výživové údaje guacamole s kukuřicí
4 porce v rámci tohoto receptu
Údaje pro jednu porci | |||
Kalorie |
501 |
||
Množství |
% DDD |
||
Tuky |
44 g |
56% |
|
Nasycené tuky |
11 g |
55% |
|
Cholesterol |
9 mg |
3% |
|
Sodík |
33 mg |
1% |
|
Sacharidy |
28,9 g |
11% |
|
Vláknina |
15,4 g |
55% |
|
Cukry |
3,9 g |
– |
|
Proteiny |
6,4 g |
– |
|
Vápník |
62 mg |
5% |
|
Železo |
3 mg |
14% |
|
Draslík |
1260 mg |
27% |