Guacamole s černými fazolemi

By | 21.5.2015

Přestože fazole nejsou tradiční ingrediencí, která patří do guacamole, tak jsou s mexickou kuchyní nerozlučně spjaty a poměrně překvapivě se s klasickými surovinami pro tento pokrm skvěle doplňují. Guacamole s černými fazolemi je moderní verzí tohoto jídla a jistě vás její chuť nezklame.

Guacamole s černými fazolemi

Čas na přípravu: 15 minut

Hotovo za: 10 minut

Suroviny

  • 2 avokáda bez pecek a slupky
  • 1 plechovka černých fazolí
  • 1 menší najemno nakrájená cibule
  • 1 utřený stroužek česneku
  • 1 čajová lžička chilli
  • 1/2 polévkové lžíce hrubé soli
  • 2 polévkové lžíce čerstvé limetkové šťávy
  •  Velká hrst sekaných koriandrových listů




Postup

  1. Ve velké míse rozmačkáme vidličkou avokádovou dužinu, až z ní vznikne pasta.
  2. Nálev z plechovky s fazolemi vylijeme, fazole propláchneme pod tekoucí vodou a přidáme k avokádové pastě.
  3. Následně přidáme i všechny ostatní ingredience.
  4. Důkladně, ale opatrně (abychom nerozmačkali fazole) promícháme.
  5. Ihned podáváme.

Štítky guacamole s černými fazolemi

Avokádo, černé fazole, cibule, česnek, chilli, sůl, limetka, koriandr

Vyzkoušejte také jiné recepty

Mohly by vám chutnat i kalifornské guacamole, salsa verde guacamole nebo třeba guacamole se sýrem cottage.

Výživové údaje guacamole s černými fazolemi

4 porce v rámci tohoto receptu

Údaje pro jednu porci
Kalorie

434

Množství

% DDD

Tuky

20,7 g

27%

Nasycené tuky

4,4 g

22%

Cholesterol

0 mg

0%

Sodík

885 mg

38%

Sacharidy

51,1 g

19%

Vláknina

17,2 g

61%

Cukry

2,8 g

Proteiny

15,9 g

Vápník

100 mg

8%

Železo

4 mg

22%

Draslík

1482 mg

32%